AG Properties Bulgaria

Good Builders - Low Prices

За Слънчев Бряг


   Слънчев бряг е най-привлекателният и най-големият туристически комплекс по българското Черноморие. Проектирането и изграждането му започва преди повече от половин век, като курорът извоюва името си на един от предпочитаните курорти за лятна почивка на туристи от цял свят. Благодарение на големите инвестиции през последните години Слънчев бряг постепенно се превръща от сезонен курорт в подходящо място за целогодишно живеене, съчетаващ модерна инфраструктура с уникално съчетание на море и планина на фона на уникални пясъчни дюни.  Курортът се намира в екологично чиста зона – далеч от големи транспортни артерии и големи градове. Разположен е в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта опира в полите на последните възвишения на Старопланинския масив, където граничи с град Свети Влас. Южната му част опира в разположения на полуостров древен град Несебър. Слънчев бряг разполага с една от най-красивите плажни ивици по нашето крайбрежие. Дължината на ивицата е над 8 км., а ширината е от 30 до 60 м., характеризиращ се с мек и фин жълто-златист пясък, който на места формира големи дюни. Тези уникални природни забележителности са естествен дом за множество редки растителни и животински видове. Сред пясъчните дюни са съхранени 16 вида редки растения, вписани в Червената книга на България, които могат да се видят само тук. Слънчев бряг е и първият български курорт, удостоен с екоприза “Син флаг” през 1995 г. През годините плажовете на курорта всяка година са успявали да получат екологичния приз, нареждайки се до най-добрите плажове в Европа. В курорта има много хотели, като някои от тях са разположени в непосредствена близост до плажната ивица, а други – сред красив горски масив, съчетаващ различни видове дървета.  Климатът на курортния комплекс е морски и се характеризира с топло и горещо лято, освежено от прохладния морски бриз, мека зима, почти без задържаща се снежна покривка, красива и слънчева пролет, и мека есен. В района на Слънчев бряг е отрита хипотермална, силно минерализирана вода, която предлага отлични възможности за водолечение и SPA процедури.
   Слънчев бряг привлича годишно милиони туристи  не само заради природните си дадености, но и заради услугите и обслужването, които да задоволят желанията на хора от различни възрасти и националности. Слънчев бряг е предпочитана дестинация за туристите както от Великобритания, Германия и скандинавските страни, така и за туристи от от Централна и Източна Европа. Възможностите за настаняване в комплекса са изключително разнообразни – луксозни петзвездни комплекси, различни категории хотели, вили, къщи за гости, апарт-хотели.  За тези, които искат да почувстват очарованието на морските вечери и нощи, Слънчев бряг предлага много увеселителни заведения и различни атракции – над 300 ресторанта, предлагащи разнообразни специалитети от местната и международната кухня, много барове, казина както и най-популярните и впечатляващи дискотеки и нощни клубове в България. Най-известните DJ от техно, хаус и транс сцената привличат хиляди почитатели в придобилите международна слава клубове като “Cacao beach”, “Bedroom” и “Mania“.  Атракции забавления не липсват и за по-малките. Слънчев бряг е наричан още и „Бряг на децата“, защото тук не само хората, но и природата е благосклонна към децата – чист здравословен въздух, умерен климат, безопасен пясъчен бряг, отсъствие на опасна или хищна морска фауна, изобилие от паркове, площадки и други зелени площи. Спокойния плитък залив с полегато дъно е допълнен с много басейни за деца, оградени площадки с люлки, пързалки и други съоръжения за игра.За децата се предлагат възможности за весели игри и състезания с награди, удоволствието да строят пясъчни кули на плажа, възможност да потанцуват в детската дискотека или просто да порисуват на асфалта. В района на туристическия комплекс действат и два големи аквапарка, които предлагат забавления за цялото семейство.  За любителите на морските забавления на плажа има изградени водни пързалки, басейни, отдават се под наем джетове, водни колела, предлагат се разходки с яхта. Не липсват и въздушните атракции като полети с делтапланер, балони, парашути, бънджи скокове и други. Денонощно за туристите работят и няколко лунапарка. Предлагат се и различни възможности за спорт: сърфинг, водни ски и скутери, гребни лодки, тенис кортове, плажен волейбол, спортни площадки, мини голф, алеи за скитъл, боулинг, места за езда, зали за фитнес, спортни състезания за аматьори и професионалисти.  За почитателите на изкуството също има избор - летни театри, летни кина, концерти на световни музикални звезди и изложби, провеждани на фона на старинния град Несебър, който е един от най-старите паметници под закрилата на UNESCO (Организацията на обединените нации за образование и култура). Със своите 23 църкви  градът пази множество паметници от гръцката, римската и византийската епоха.
За всички любители на оф-роуд изживяванията ежедневно се организират пътешествия из околните планински райони, които запознават със старинни български занаяти и обичаи. На разположение е редовен автобусен транспорт до Несебър – 5 км, Бургас – 35 км, Варна – 95 км, както и до останалата част от страната. Кратки екскурзии както в страната, така и в чужбина, се организират от туристически компании, опериращи на територията на Слънчев бряг. На територията на курорта действат и три вида екологично чист транспорт – мини влак, велорикши и велосипеди.  Слънчев бряг на практика може да се препоръча както като място за почивка на любителите на активния отдих, на младежите, така също и за семейни ваканции с деца. През последните години в множеството хотели от висока категория в курорта се развива успешно конгресен, спортен и SPA туризъм.

ипотечен кредит