AG Properties Bulgaria

Good Builders - Low Prices

FAQ - отдел Продажби

Как да стартирам търсенето на имоти?
Разгледайте офертите на нашия уебсайт и когато изберете имот, който ви интересува, изпратете ни писмо със своите въпроси, като използвате формата за запитване в опцията «Връзка с нас». Ако желаете да направите оглед, ще е необходимо да ни уведомите предварително.

Как мога да резервирам имот?
Ще трябва да внесете депозит в размер на 1 000 евро по банкова сметка на фирмата.  Това плащане ви гарантира, че имотът вече няма да се предлага на други заитересовани клиенти .Сумата е невъзвръщаема, в случай на отказ от покупка, от страна на резервиралия имота клиент.  При сключване на Предваритерен договор, депозитът се приспада от последната вноска за апартамента..

Как се извършват плащанията за апартамента?
Плащанията свързани с апартамента се заплащат само и единствено в
EUR по банкова сметка на фирмата. Разплащането чрез дебитни/ кредитни карти или в брой не е възможно.

Мога ли да изплатя резервирания от мен апартамент на вноски?

Фирмата предлага различни схеми на изплащане за всеки свой комплекс. Информация за тях може да получите кликайки на опцията `` Условия на продажба`` , поместена в страницата с информация за комплекса, в който сте резервирали своя апартамент.

Има ли допълнителни такси, свързани с покупката на апартамент?

Да, освен стойността на апартамента всички клиенти заплащат и следните суми: 1000 EURподготовка на нотариални документи (сумата се заплаща еднократно),  480 EUR  - поддръжка (сумата се заплаща ежегодно) , 450 EURклиматик (сумата се заплаща еднократно), 240 EURелектромер (сумата се заплаща еднократно) и 105 EUR – авансово плащане за ток и вода (сумата се заплаща еднократно).

Какви плащания могат да възникнат след придобиването на Нотариалния акт  ?

Всеки клиент, който се снабди с Нотариален Акт е длъжен да декларира своя имот в данъчната служба на конкретната община и да заплаща дължимия ежегоден  данък. За ваше улеснение отдел `` Управление и отдаване под наем `` към всеки комплекс предлага на собствениците оферта, наречена `` Платитен пакет ``, която ще Ви спести излишната бюрокрация и ще Ви гарантира навременнето деклариране на Вашия имот. За да се запознаете с всички предимства на тази оферта, моля кликнете тук

Какво означава понятието Булстат карта?

Всяко физическо лице, в 7-дневен срок от датата на регистрация на правото на собственост върху имота под формата на нотариален акт трябва да поддаде заявление за издаване на своя Булстат Карта.  Картата е  пластмасова, с размера на кредитна или дебитна карти , на която са посочени името на собственика на имота, дата на раждане, адрес на имота и идентификационен номер (код по БУЛСТАТ) на притежателя на картата. Само и единствено с този идентификационен номер собственикът може да поддаде документи за деклариране на своя имот към съответната териториална данъчната служба. В случай че искате ние да поемем задължението по издаване на Булстат карта на Ваше име, моля да се свържите с Отдел Продажби на посочените координати.

Каква е степентта на завършеност на апартаментите?

Апартаментите се завършват в следния вид:

тавани:- латекс; дограма: - пластмасова със стъклопакет; входна врата:- MDF; вътрешни врати:- MDF; електро прибори – монтирани и работещи: - ел. ключове и контакти; - ел. осветителни тела; Външни стени: - облицовани с топлоизолация - обработени с минерална мазилка; Климатик – 1 брой.  В завършването на апартаментите не са предвидени: полагането на ламинат на пода на апартаментите и цялосното завършване на банята. В случай че клиентите искат нашата фирма да завърши тези два компонента, това ще им струва: 480  EUR  - полагане на ламинат и 480 EURзавършване на баня.

 

Как се осъществява отоплението и охлаждането на апартаментите ?

Чрез конвенционални климатици.

Мога ли да приключа сделка, без да присъствам?
Да, ако сте заети и нямате възможност да пътувате за приключване на сделка, можете да дадете пълномощно на представител на фирмата, който да ви представлява в деня на приключването на сделката. Това е често използвана практика в днешно време, поради голямата динамичност и заетост на клиентите ни. Представителството при приключване на сделка е част от обслужването, което предлагаме и не се таксува допълнително.

Как ще получа нотариалните си актове?
Можете да ги получите в наш офис или по пощата – това зависи изцяло от вашите изисквания. Обикновено нотариалните актове са готови няколко дни след приключването на сделката.

Мога ли целогодишно да живея в придобития от мен имот?

Да, всички построени от фирмата комплекси са от затворен тип и целогодишното пребиваване в тях е напълно възможно. Голям процент от закупилите в тях собственици вече няколко години обитават своите апартаменти през цялата година. 

Към кой трябва да отнеса всички мой въпроси свързани с апартамента веднага след придобиването на Нотариален Акт?

Всички въпроси свързани със стопанисването на апартамента следва да бъдат отнесени към `` Отдел Управление `` на съответния комплекс. Координатите на мениджърите може да откриете като кликнете тук.
ипотечен кредит